Historische Vereniging Voorburg

 

De Historische Vereniging Voorburg is trots onderdeel vanELV logo logo rgb 001

Molendag Leidschendam-Voorburg


Op zaterdag 8 juli a.s. zijn houtzaagmolen De Salamander en molen De Vlieger van 11.00 tot 16.00 uur geopend voor publiek. De avonturen van Don Quichot en de windmolens staan centraal op deze Molendag Leidschendam-Voorburg met muziek en verhalen voor de jeugd. Tijdens deze dag kan men ook naar de molendriegang bij Stompwijk.

Vanaf 11.00 uur organiseren de molenaars en vrijwilligers in en rond de molens diverse activiteiten voor jong en oud. In De Salamander zagen molenaars weer een boomstam tot planken en geven gidsen tekst en uitleg over het zaagproces en de geschiedenis van de molen. Houtdraaiers maken van een stuk hout mooie kunstige voorwerpen. Bij Molen de Vlieger is de stoomhobbyclub actief met prachtige werkende machines en kan men natuurlijk de molen bezoeken.

Don Quichot in de molens, het verhaal van Don Quichot en muziek.

 

 

Bij De Vlieger treedt van 13.00 tot 14.00 uur Angelique Schipper op, de drijvende kracht achter de Talentenloods en historisch artieste met vrolijke liedjes en de getalenteerde deelnemer van het open podium “Talentenloods” Anneke de Vries op haar gitaar.

Van 14.30 – 15.30 uur is Theatergroep  Voorburg met Don Quichot aanwezig met voor de jeugd een spannend optreden en verhaal.

Don Quichot bezoekt ook De Salamander van 13.00 – 14.00 uur en van 14.30 - 15.30 uur is er aansluitend een optreden van Angelique Schipper en Anneke de Vries.

Kinderen kunnen dan bij beide molens ook met Don Quichot bij het schavot op de foto.

De Molendriegang bij Stompwijk kan alleen aan de buitenkant bezichtigd worden. Bij voldoende wind zullen ook deze molens malen.

Molen De Salamander, De Wiek 19, Leidschendam: www.molendesalamander.nl

Molen De Vlieger, Essepad 3 Voorburg: www.molendevlieger.nl