Historische Vereniging Voorburg

 

De Historische Vereniging Voorburg is trots onderdeel vanELV logo logo rgb 001

Presentatie Jubileumboek

Ter viering van het 25-jarig bestaan hebben we besloten een bijzonder boek uit te geven. Het onderwerp zou ons aller Vliet moeten betreffen, wat tevens voortreffelijk zou uitkomen met voorgenomen tentoonstellingen in Huygens' Hofwijck en Museum Swaensteyn. In nauwe samenwerking met de Voorburgse musea werd besloten tot een gezamenlijke uitgave. De redactie van "Historisch Voorburg" heeft samen met andere schrijvers (o.a. van onze zusterverenigingen in Leidschendam en Rijswijk) een indrukwekkend boek samengesteld.

De Vliet heeft sinds mensenheugenis een grote rol in de ontwikkeling van Voorburg gespeeld. Zowel voor het handelsverkeer over water en aan de oevers als aantrekkelijke woonplek voor welgestelden. Dit alles komt ook tot uiting in de tentoonstellingen

Het boek telt liefst 352 bladzijden (onze dikste pil tot op heden telt 240 pagina's) en is rijk geïllustreerd. Een boek waarmee een jubilerende vereniging voor de dag kan komen. Het boek is getiteld:

De Vliet langs Leidschendam en Voorburg, Van Vlietlanden tot de Hoornbrug

 

Op zaterdag 15 september 2018 vanaf 11.00 uur zal het eerste exemplaar aangeboden worden aan de heer Klaas Tigelaar, burgemeester van Leidschendam-Voorburg, in de tuin van Huygens' Hofwijck. De leden van de Historische Vereniging Voorburg zijn hierbij uitgenodigd. De medewerkers aan het boek worden ook uitgenodigd. Globaal ziet het programma er als volgt uit:Programma

  • Inleiding door de voorzitter van de HVV, de heer Renier van Gelooven (om 11.00 uur)
  • De heer Kees van der Leer geeft een toelichting bij het boek (ca. 11.05 uur)
  • Overhandiging van het boek aan de burgemeester, de heer Klaas Tigelaar (ca. 11.20 uur)
  • Na de woorden van de burgemeester brengen we een dronk uit op het boek, zijn schrijvers en de jubilerende vereniging (ca. 11.30 uur)
  • Napraten met een drankje (ca. 11.45 uur)

  Van 12.15 tot ca. 14.00 uur kan het boek door de leden van de Historische Vereniging Voorburg opgehaald worden in Museum Swaensteyn.

  Leden van de HVV kunnen op deze dag tevens de tentoonstellingen

  "De Gouden Eeuw van de Vliet"

  gratis bezoeken. Indien mogelijk wordt het aanbieden van een museumkaart zeer op prijs gesteld.