Historische Vereniging Voorburg

 

De Historische Vereniging Voorburg is trots onderdeel vanELV logo logo rgb 001

Geheimen Hoeven aan de Broeksloot onthuld !

Op maandag 17 februari om 19.30 uur onthult Kees van der Leer van de Historische Vereniging Voorburg enkele van de geheimen bij de expositie Hoeven aan de Broeksloot. Historisch onderzoek vergt speurwerk, uithoudingsvermogen en creativiteit. Dat maakt het spannend én interessant. Veel historisch speurwerk is ook verricht voor het onderzoek naar de boerderijen aan de Broeksloot, met als resultaat het prachtige jubileumboek van de Historische Vereniging Voorburg en een unieke tentoonstelling in het Stadsmuseum Leidschendam-Voorburg. Deze tentoonstelling is nog tot en met 2 maart te zien. 

Op 17 februari zal Kees van der Leer vertellen over het onderzoek naar de mysteries en onduidelijkheden rond Voorburgse boerderijen. Tijdens dit speurwerk zijn tal van verrassende gegevens boven water gekomen, zoals de exacte locatie van diverse hoeven en de namen ervan, die in de loop van de tijd soms vergeten waren. Ook werden bijzondere voorwerpen en archiefstukken gevonden en konden op schilderijen en prenten afgebeelde boerderijen na lange tijd weer worden geïdentificeerd.

Speciaal voor deze lezing zal de tentoonstelling maandagavond 17 februari geopend zijn. Inloop vanaf 19.00 uur, toegang € 6,-, met museumjaarkaart gratis.

Ook op zondagmiddag 2 maart, de laatste dag van de expositie, zal Kees van der Leer om 14.00 uur een lezing houden over Hoeven aan de Broeksloot.

 

Adres Stadsmuseum Leidschendam-Voorburg

Herenstraat 101, Voorburg

Openingsuren: Woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

 

Aanmelden voor een van deze lezingen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of bij

Secretariaat Historische Vereniging Voorburg

Telefoon: 070-3867456 (Dhr. Marcel vd Lans)

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website: www.historischeverenigingvoorburg.nl